De beste Premier League-tipsene

Få ting i idrettsverdenen slår populariteten til Premier League, og siden oppstarten i 1992 har ligaen utvilsomt utviklet seg til å bli verdens mest populære fotballiga. Resultatene internasjonalt har vært blandede de siste årene, men England kan i det minste slå i bordet med høyest glamourfaktor og de mest berømte managerne.

I årets sesong har vi i aller høyeste grad opplevd en normalisering etter Leicesters sensasjonelle gull i fjor. De seks største klubbene har alle lagt seg i toppen av tabellen, og i skrivende stund er det helt åpent hvem av dem som løfter pokalen i mai. I egenskap av å være serieleder ligger selvsagt Chelsea best an, men det har vært en del uro rundt stjernespissen Diego Costa den siste tiden, noe som fort kan gå utover ligaformen til Antonio Contes menn.
Pep har avskrevet gullet 

Pep Guardiola sliter for tiden i Manchester City, men greier han å skaffe de lyseblå en plass i Mesterligaen neste sesong? Bilde: Thomas Rodenbücher
Pep Guardiola sliter for tiden i Manchester City, men greier han å skaffe de lyseblå en plass i Mesterligaen neste sesong?
Bilde: Thomas Rodenbücher
Etter det forsmedelige 0–4-tapet borte mot Everton, gjorde Pep Guardiola det klart at han avskriver laget sitt i kampen om gullet. Uttalelsen var i seg selv ganske oppsiktsvekkende, men det er ingen tvil om at katalaneren har funnet livet i England en smule vanskeligere enn i Tyskland og Spania. I Premier League er det langt flere lag som blander seg inn i toppen, og personer som liker spill på nettet får i disse dager gode odds på at Manchester City sikrer en plass i Mesterligaen neste sesong. I skrivende stund framstår nemlig Guardiolas menn som det klart mest sårbare laget i toppen, og det virker bare som et tidsspørsmål før Manchester United passerer dem på tabellen. 

Mourinho har fått dreis på sakene

Etter å ha fått en del kritikk innledningsvis virker det som Jose Mourinho har funnet fram til god gammel form. Laget hans er i praksis klar for ligacupfinalen, og i serien har United også virkelig fått opp dampen med flere strake trepoengere i løpet av det harde juleprogrammet. United blir derfor et trygt veddemål i Premier League denne vinteren og våren. Mourinhos kommer til å satse alt på å få laget inn i Mesterligaen igjen, noe som nok kommer til å prege lagene han stiller med i Europa League og FA-cupen.

Chelsea og Tottenham virker som stabile og sikre tips

Få lag har vært i stand til å hamle opp med Chelsea denne sesongen, og Antonio Contes menn virker i øyeblikket å marsjere mot et suverent seriegull. I tillegg er ikke Chelsea opptatt med spill i Europa. Tottenham virker som en av de sterkeste utfordrerne. Laget hadde en dårlig periode på høsten, men virker nå å være klar for innspurten. I tillegg er Spurs et av få lag som faktisk har klart å slå Chelsea i ligaen denne sesongen.

Se opp for Liverpool og Arsenal 

I likhet med Chelsea er heller ikke Liverpool opptatt med spill i Europa utover våren. Jürgen Klopps menn er allikevel fortsatt med i begge de hjemlige cupene, og det er mulig dette kan ta noe av fokus bort fra ligaen. I tillegg sliter laget med forsvaret og keeperplassen, noe som tyder på at det kan bli vanskelig å gå helt til topps. Arsenal er Premier Leagues store nestenlag, men Arsene Wenger virker å ha en egen evne å navigere «The Gunners» til en plass i topp 4. Årets Premier League virker å være den jevneste på lenge, men vi blir ikke overrasket hvis Arsenal nok en gang stiller til start i Mesterligaen til høsten.