En håpløs oppgave

Det ble en heller ensidig semifinale mellom de to erkerivalene Real og Atlético fra Madrid i den første seminfinalen i Mesterligaen. De fleste hadde kanskje trodd at Atlético ville være mer revansjelystne etter to finaletap for byrivalen, men Diego Simeones menn virket både tomme for krefter og ideer i den første kampen.

Atlético har også vært på etterskudd i store deler av La Liga-sesongen, og i år har det vært flere indikasjoner på at laget ikke holder den samme kvaliteten som tidligere årganger. Det handler derfor om å sikre en plass blant de tre beste i årets La Liga, sånn at laget kan komme sterkere tilbake neste sesong med nye spillere og kanskje også en ny trener

Simeone har ikke gitt opp

Gårsdagens opptreden kan nok ta motet fra de fleste, men ifølge bet365 tror argentineren fortsatt at laget kan gå videre mot alle odds. Etter oppgjøret sa Simeone til spillerne at det bare var å nullstille og se fram til helgens seriekamp mot Eibar. De fleste bookmakerne har allikevel mistet troen på Atlético i årets Mesterliga. I skrivende stund får du nemlig hele 51,00 i odds på at de skal ta sin aller første seier i turneringen. Laget har allerede tapt tre finaler, og det blir en oddsbombe av de sjeldne hvis de kommer seg til finalen. Innsatsen i europacupene de siste sesongene har uansett vært upåklagelig, og Simeone har lykkes med å skape et europeisk storlag. 

Blir Simeone værende?

Den gode jobben han har gjort har selvsagt ført til mange spekulasjoner i mediene om at han kan bli fristet av større klubber. Barcelona skal blant annet ansette ny trener til sommeren, og rivaliseringen mellom disse to klubbene er ikke så stor, noe som betyr at trenerbyttet faktisk kan bli et faktum. I tillegg satser både Inter og Milan sterkt i Italia under nye og pengesterke eiere, samt at man aldri vet hva som skjer i toppen av Premier League. Det virker uansett som Simeone har tatt Atlético så langt han kan, og kanskje er det best for begge parter med nytt blod til sommeren.

Diego Simeone er alltid lidenskapelig på sidelinjen når laget hans er i aksjon. Bilde: l3o_
Diego Simeone er alltid lidenskapelig på sidelinjen når laget hans er i aksjon.
Bilde: l3o_

Real mot dobelttriumf

Situasjonen virker derimot langt lysere for Zinedine Zidane og Real Madrid. Laget er nå den store favoritten til å bli den første klubben som forsvarer tittelen i den moderne utgaven av Mesterligaen, og laget fra hovedstaden har også overtaket i La Liga. Tapet på overtid mot Barcelona i El Clasico var tungt å svelge, men det virker som Zidane har fått laget på fote igjen. Seier i de fire siste seriekampene mot Granada, Sevilla, Malaga og Celta Vigo er nok til å hente hjem nok en pokal til det velfylte premieskapet.

Fenomenet Ronaldo

Real Madrids suksess er selvsagt tett forbundet med Ronaldo, som like godt slo til med et hat-trick i den første semifinalen. Portugiseren har slått alle tenkelige rekorder, men Real må snart begynne å tenke på en tid etter verdensstjernen. Han blir tross alt 33 neste sesong, og kan nok ikke holde dampen oppe til evig tid. I øyeblikket føles det allikevel sånn, og det skal mye til for at Juventus eller Monaco greier å stanse ham og lagkameratene i finalen 3. juni.