Flere gigantoppgjør

Det var knyttet stor spenning til trekningen av sluttspillkampene i mesterligaen denne mandagen, og UEFAs tombola skuffet ikke, ettersom den trakk flere storoppgjør opp av hatten.

Årets gruppespill resulterte nemlig i et par overraskelser, og lag som Bayern München, Juventus og tittelforsvarer Real Madrid ble derfor seedet på nivå 2. Dette var således dårlig nytt for alle gruppevinnerne, og i særdeleshet tyrkiske Besiktas som sensasjonelt vant Gruppe G foran Porto, Leipzig og forrige sesongs semifinalister fra Monaco.

Det blir ingen semifinale i fyrstedømmet denne sesongen. "Monaco" (CC BY 2.0) by Ben124.
Det blir ingen semifinale i fyrstedømmet denne sesongen.
“Monaco” (CC BY 2.0) by Ben124.

Får Pochettino drømmen oppfylt?

Det har gått litt i rykk og napp for Tottenham i Premier League denne sesongen, men laget presterte allikevel å havne foran Real Madrid i Gruppe H. Dette fikk lagets argentinske manager til å gå høyt ut og erklære at han ønsket at Tottenham skulle vinne mesterligaen, men gamblingselskapene som tilbyr spill på nettet virker ikke å være uenige i denne ambisiøse påstanden. En Spurs-seier i mai gir nemlig i øyeblikket høy odds hos de fleste bookmakerne sammenlignet med de største favorittene som Barcelona, Real Madrid og Manchester City. De fleste eksperttips heller også i retning av at Juventus blir for sterke allerede i åttedelsfinalen i kraft av italienernes langt bredere turneringserfaring på dette nivået. I tillegg er det også en hemsko for Tottenham at laget må spille hjemmekampene sine på Wembley, selv om det er flere tegn som tyder på at de er i ferd med å få sving på sakene på eget gress.

Englands revansj

Premier League har hatt noen veldig svake mesterligasesonger, men i år har Europas rikeste liga hele fem lag blant de 16 deltakerne i sluttspillet. José Mourinho kan muligens ha et poeng i at fotballgudene er på Manchester Citys side, ettersom Pep Guardiolas menn trakk sveitsiske Basel. For United blir det langt tøffere motstand mot spanske Sevilla, og Mourinho må nok gå langt mer offensivt til verk mot spanjolene hvis de røde djevlene skal ha forhåpninger om avansement. Liverpool bør kunne trekke det lengste strået i to kamper mot Porto, mens et slitent Chelsea levnes små muligheter over to kamper mot Barcelona.

Antonio Conte og Chelsea må nok vinke farvel til Mesterligaen allerede i åttedelsfinalen. "”Ecco perché Conte non può fallire”" (CC BY 2.0) by NazionaleCalcio
Antonio Conte og Chelsea må nok vinke farvel til Mesterligaen allerede i åttedelsfinalen.
“”Ecco perché Conte non può fallire”” (CC BY 2.0) by NazionaleCalcio

Uflaks for Besiktas

Besiktas sin «belønning» for å gå helt til topps i sin gruppe ble altså en dobbeltkamp mot Bayern München. Trenerveteranen Jupp Heynckes virker å ha fått den sørtyske skuta på rett kjøl og det blir en enorm sensasjon hvis tyrkerne skulle greie å gå videre. Én outsider er allikevel garantert en plass i kvartfinalen ettersom Roma skal bryne seg mot ukrainske Donetsk. Italienerne blir favoritter i kraft av at ukrainerne må spille hjemmekampene sine i Vest-Ukraina, men man skal på ingen måte undervurdere det som sannsynligvis er Øst-Europas beste lag.

Rosinen i pølsa

Kampen de aller fleste snakket om i etterkant av trekningen var selvfølgelig storkampen mellom Real Madrid og Paris St. Germain. I forkant av trekningen hadde kanskje de fleste håpet på at dette skulle bli årets finale, men nå må altså én av de to største forhåndsfavorittene si takk for seg allerede etter den første utslagsrunden. Real Madrid jakter sin tredje strake mesterligaseier, og de fleste nøytrale håper kanskje at franskmennene trekker det lengste strået i denne kampen, sånn at turneringen endelig kan få en annen vinner.