God odds i La Liga

Årets La Liga-sesong er godt i gang og det kommer ikke som en oddsbombe på noen av oss at tittelkampen kommer til å stå mellom Barcelona og Real Madrid. Barcelona fikk en prikkfri start på sesongen med seier i de syv første ligakampene, mens det gikk noe tråere for Real Madrid, som allerede ligger syv poeng bak erkerivalen.

Disse syv tapte poengene kan derfor fort bli skjebnesvangre for Real Madrid når regnskapets time skal gjøres opp i mai. Hovedstadslaget har tross alt vært uten Cristiano Ronaldo i sesongstarten, og vi er ganske sikre på at forspranget til Barcelona blir kuttet i løpet av sesongen. Det kan allikevel bli for tøft å ta igjen, særlig hvis Barcelona lykkes med å hente nye spillere i det neste overgangsvinduet.

Kommer Coutinho?

Spørsmålet alle stiller seg er selvsagt om Barcelona lykkes med å få Liverpools Phillipe Coutinho på kroken allerede i det neste overgangsvinduet. De fleste tipping tips heller i retning av at Barcelona ikke har gitt opp, og du får ganske høy odds hvis du tør å tippe på at den kreative brasilianeren spiller for Liverpool også neste år. Barcelona hevder at samtalene skal fortsette etter nyttår, og man skal ikke se bort fra at Liverpool allerede har lovet Coutinho at han skal få dra neste sommer. Barcelona fungerer nemlig som en magnet på søramerikanske spillere, og det virker som det er lite Liverpool kan gjøre for at lagets mest kreative spiller skal bli værende. Coutinhos ankomst kommer definitivt til å styrke Barcelona, og det ligger derfor i kortene at årets seriemesterskap havner i Catalonia, men det er selvsagt alt for tidlig å forskuttere dette allerede i oktober.

"Camp Nou Tour - Barcelona FEB 2015" (CC BY-ND 2.0) by abooth202   Barcelona frister de fleste stjernespillere.
“Camp Nou Tour – Barcelona FEB 2015” (CC BY-ND 2.0) by abooth202
 
Barcelona frister de fleste stjernespillere.

Andre lag gir høyere odds

Hvis du skal tippe på La Liga kan det allikevel lønne seg å styre unna de to storhetene. Rundt om i ligaen spilles det nemlig mange jevne oppgjør, og oddsen er derfor høy på flere av kampene. Lag som Bilbao og Espanyol gjør det vanligvis bra på hjemmebane, og du får vanligvis rundt 2 i odds når de møter jevnbyrdige lag. Når de tar imot Barcelona og Real Madrid stiger oddsen ofte til rundt 10-tallet, men det er allikevel svært sjelden at de går seirende ut av disse oppgjørene. Mot lag som Getafe, Celta Vigo og Levante blir det som oftest poeng, noe som betyr at du kan halvgardere med HU på kupongen. En liten klubb som Eibar overrasket i fjor, men i år går det langt tråere. Laget ligger på nedrykksplass etter syv kamper, og der føler vi oss ganske sikre på at de blir værende.

Leganes har overprestert

Lille Leganes har prestert over all forventning denne sesongen, og klubben imponerte med å ta 11 poeng på de syv første kampene. Målforskjellen på 5–3 tyder allikevel på at laget har hatt mye marginer med seg så langt i sesongen, og man kan derfor anta at denne klubben kommer til å gå på flere tap i de neste månedene. I bunnen av tabellen har Malaga vært den største skuffelsen med bare ett poeng på de syv første kampene. Laget fra sørkysten har allikevel et langt større potensial inne, og det ligger derfor i kortene at de kommer til å klatre ut av nedrykksplassene før sesongen er omme.