Wengers siste mulighet

Det har vært noen tunge år for Arsenals manager Arsène Wenger, og det virker som tiden har løpt litt fra den franske trenerlegenden. Kritikken fra både supportere og media har vært ulmende i flere sesonger, og det skulle ikke forundre oss hvis det kommer en ny manager på Emirates denne sommeren.

Laget er i praksis sjanseløse på en plass i topp 4 i årets utgave av Premier League, og Wenger må derfor satse alt på å vinne Europa League, sånn at laget hans kan delta i Mesterligaen igjen neste sesong. Muligheten til å ta tidenes første seier i Ligacupen forsvant også ut av vinduet etter ydmykelsen mot Manchester City.

Arsenal fikk stryk på Wembley. (CC BY-SA 2.0) av andrew_j_w
Arsenal fikk stryk på Wembley.
(CC BY-SA 2.0) av andrew_j_w

Arsenal ble for små i ligacupen

Wengers menn gjennomførte nemlig en meget svak kamp på Wembley, noe de fleste fotball odds og eksperter hadde tippet foran kampen mot Manchester City. De lyseblå var nemlig skyhøye favoritter og innfridde lett favorittstempelet med en enkel tremålsseier. Wengers menn måtte dermed gå slukøret av banen, og nå er det strengt tatt bare Europa League som gjenstår denne sesongen. Arsenal gir nemlig hele 21 i odds på å havne i topp 4 i Premier League, mens du får 7 ganger pengene på å tippe at laget stikker av med seieren i Europa League. 

Europa League er siste sjanse

Man kan derfor anta at Wenger satser alt på å vinne Europa League, men åttendedelsfinalen blir alt annet enn en enkel opplevelse ettersom Arsenal trakk italienske AC Milan. Den gamle storheten har slitt i Serie A denne sesongen, men de siste resultatene tyder på at laget er på bedringens vei. Milan ligger uansett så langt bak topp 4 i Serie A at også italienerne kommer til å satse alt på å vinne Europa League denne sesongen. Italiensk turneringsseier gir 13 ganger pengene, og det er utvilsom to av outsiderne som møtes i det som garantert blir noen heftige oppgjør mellom to fordums storheter.

Atlético Madrid ble slått ut av Chelsea i Mesterligaen, men spanjolene er favoritter til å vinne Europa League. (CC BY-SA 2.0) av cfcunofficial
Atlético Madrid ble slått ut av Chelsea i Mesterligaen, men spanjolene er favoritter til å vinne Europa League.
(CC BY-SA 2.0) av cfcunofficial
Mesterligadeltakelse er gulroten

Det faktum at vinneren får delta i neste sesongs Champions League gjør at flere klubber satser seriøst på å vinne turneringen. Den største favoritten blant bookmakerne er Atlético Madrid som får en tøff oppgave mot Lokomotiv Moskva i åttedelsfinalen. Bortekamper i Russland kan være en kald opplevelse i mars, og spanjolene satser nok derfor alt på å avgjøre kampen på hjemmebane. Nestfavoritt blant bookmakerne er Borussia Dortmund, og tyskerne bør ha små problemer med å slå ut lillebror Salzburg i den neste runden. Se også opp for lag som Leipzig, Lyon, Lazio, Bilbao og Sporting Lisboa, som alle har potensial til å nå finalen i mai.

Veddemål i Europa League

Europa League er en turnering som ikke alltid prioriteres av de største klubbene, og det er derfor viktig at du sjekker lagoppstillingene like før kampstart. Husk også bortemålsregelen som betyr at en større klubb ofte sier seg fornøyd med uavgjort eller et ettmålstap på bortebane. Ved spill på returkamper må du selvsagt alltid sjekke resultatet fra det første oppgjøret og se hvilket lag som greier seg med uavgjort eller en ettmålsseier. Vanlig oddstipping gjelder nemlig for resultatet etter 90 minutter og tar derfor ikke hensyn til hvem som går seirende ut av eventuelle ekstraomganger eller straffesparkkonkurranser.